Home
Muzieklessen
Blaasinstrumenten
Snaarinstrumenten
Toetsinstrumenten
Strijkinstrumenten
Slagwerk
AMV
Theorielessen
Docenten
Foto's
Winkel
Aanbiedingen!
Vakantie Rooster
Tarieven
Contact
Sitemap

 Strijkinstrumenten! 

U kunt les krijgen in de volgende instrumenten:
- Cello
- Viool
- Contrabas

Toelichting Cello:

De cello en de viool lijken erg veel op elkaar maar hebben desondanks grote verschillen. De cello is eigenlijk een viool in een staande positie. Het instrument is ongeveer 120 cm lang en heeft vier snaren. Doordat de cello 120 cm is, is het te groot om vast te houden en wordt het daarom op de grond tussen de knieën geplaatst. De cello wordt bespeelt met een strijkstok. Deze is korter dan de strijkstok van de viool.
Qua geluid heeft de cello een wat weermoedige klank.

Toelichting Viool:

De viool is een snaarinstrument met vier snaren. De viool wordt, net zoals de cello, bespeeld met een strijkstok. De strijkstok van de viool is langer dan de strijkstok van de cello. De viool wordt tijdens het bespelen ervan tussen de kin en de schouder gehouden. Met de vingers van de linkerhand worden de snaren ingedrukt om verschillende tonen te creëren.

Toelichting Contrabas:

De contrabas, ookwel doublebass, staande bas of bas genoemd, is het laagstklinkend muziekinstrument van de strijkinstrumenten. De contrabas is in kwarten gestemd, in tegenstelling tot de viool, altviool en cello die in kwinten gestemd zijn. Ook heeft de contrabas afhangende schouders. Doordat de stemming in kwarten een gemakkelijkere bespeling mogelijk maakt dan een kwintenstemming, is de contrabas sinds de tweede helft van de 19e eeuw meer in gebruik dan de viool. 

 

Schotten Muziek | schottenmuziek@kpnmail.nl