Home
Muzieklessen
Blaasinstrumenten
Snaarinstrumenten
Toetsinstrumenten
Strijkinstrumenten
Slagwerk
AMV
Theorielessen
Docenten
Foto's
Winkel
Aanbiedingen!
Vakantie Rooster
Tarieven
Contact
Sitemap

 Snaarinstrumenten!

U kunt les krijgen in de volgende instrumenten:
- Acoustische gitaar
- Western gitaar
- Bas gitaar
- Elektrische gitaar
- Harp

Toelichting Acoustische gitaar:

De acoustische gitaar is een snaarinstrument met nylon snaren. De kwaliteit van het bovenblad van de gitaar is van het grootste belang voor de klank. De acoustische gitaar heeft daarom geen versterker nodig. Wij adviseren startende gitaarleerlingen om te beginnen met de acoustische gitaar. Deze gitaren hebben namelijk een bredere toets waardoor de vingers meer ruimte krijgen.

Toelichting Western gitaar:

De western gitaar is een acoustische gitaar met stalen snaren. De western gitaar wordt daarom ook wel steelstring-gitaar genoemd. De gitaar heeft zes snaren en bestaat uit veel vormen en maten. Dat komt doordat het bij de western gitaar gebruikelijk is te experimenteren met materialen, vormen en constructies. De western gitaar is geen goede beginners gitaar want door de smalle toets en de stalen snaren krijgen beginners snel zere vingers. 

Toelichting Bas gitaar: 

De basgitaar in een snaarinstrument met vaak maar vier snaren. Deze gitaar heeft net zoals de western gitaar stalen snaren. Alleen de snaren van de bas gitaar zijn een stuk dikker dan die van de western gitaar. Daardoor klinkt de bas gitaar als een contrabas.
De gitaar wordt gebruikt in bijna iedere vorm van moderne muziek. 

Toelichting Elektrische gitaar:

De elektrische gitaar is eeb snaarinstrument met stalen snaren en een massieve kast. Je kunt de gitaar ook het beste bespelen met een versterker, want zonder een versterker brengt de gitaar nauwelijks geluid voort. De vorm van de gitaar is vooral van belang voor het speelgemak maar nauwelijks voor de klank van het geluid.
Deze gitaar wordt veel gebruikt in de rock 'n' roll en in de blues. Maar ook in metal, rock en hardrock. 

Toelichting Harp:

De harp is een tokkelinstrument, waarbij de snaren met de vingers wordt bespeeld. De harp bestaat ui een groot aantal snaren die van elkaar verschillen in lengte en dikte. Daardoor brengt elke snaar slechts één toon voort. Hoe langer en dikker de snaar, hoe lager de toon. 

 

 

Schotten Muziek | schottenmuziek@kpnmail.nl